Tuesday, 6 September 2011

Demi Masa ...

Salam buat semua..selamat hari raya...maaf zahir dan batin..
Cepatnya masa berlalu..baru jek menjalani ibadah puasa.. tup-tup ari nie dah seminggu kita berada dalam bulan syawal..
Memang betul firman Allah 'DEMI MASA SESUNGGUHNYA MANUSIA DALAM KERUGIAN KECUALI YANG BERIMAN DAN BERAMAL SOLEH DAN MEREKA PULA BERPESAN2 DGN KEBENARAN DAN YG BERPESAN2 DGN KESABARAN'



Pengalaman pertama bulan puasa tahun nie tak dpt aku lupakan sebab kami (aku dan hubby) tetap istiqomah buat demo bio ever ..lepas waktu keje kami bergerak.. buka puasa ari2 dalam kereta..lepas solat maghrib kami bergerak ke destinasi yg dijanjikan..
Blik rumah klu ikut ati mmg penat ..tapi alhamdulillah mmg pesan kat hubby kita jgn tinggal terawih ya bang..
kadang2 tu klu appointment dgn anak dara yg duk rmh bujang.. biasanya husband aku lepak kat masjid or surau2 yg berdekatan ..so dpt lah dia terawih berjemaah...
Semoga Allah merahmati usaha kami kearah "Financial Freedom" ..

Ari nie sebenarnya rasa down sebab lepas keje terus bergerak ke Kulai sebab ada appointment kat saner.. tapi dah nak dekat sampai skudai dpt message.. cancel huaaaaaaaa...mmg frust.. pulak tu pusing blik mmg jem giler.. singgah kat Petronas Tiram solat maghrib.. sampai Sri Saujana 8.30.. gie makan dulu smapai rumah pkl 9.00..

Cepat2 mandi n solat isya'..lepas solat rasa lega..semua ini ketentuan Allah.. Allah tau apa yg terbaik utk makhlukNya..
Pastu call Maya downline yg hebat.. premium beatiful siap dah masuk market Arab..dgr jek suara dia rasa down terus ilang..malah berkobar2 nak kaya dan berjaya...

Ya Allah terimakasih kerana mengurniakan aku rakan kongsi yg hebat..dan upline yg sentiasa membantu...

Teringat kat motivasi pagi tadi kat radio IKIM... ustaz tu pesan idupkan rumah kita dgn Solat dan AlQuran.. semoga saya dan pembaca sentiasa dapat isitqomah membaca AlQuran...

MAAF ZAHIR BATIN....

No comments:

Post a Comment