Friday, 2 December 2011

Tadi 'TERBELI' Galaxy Note

Kat opis depan cubicle aku kosong ..tapi depan lagi satu ada sorang program engineer..siong namanya..mula2 kenal dia.. mmg respek ..wpun gaji dlm S$..tetap jual topup yg untung xseberapa tu..(dia yg kata..)
Skrg dah tak jual topup..tapi dah upgrade byk..jual handphone..jenama Samsung..jenama lain dia tak jual..aku selalu gak tgk2 belek2 hphone kat ‘mini shop’ dia..klu kita tanya jenama lain mampus dia tak layan..punya lah dia fokus pd samsung jek..

Waktu birthday my hubby yang ke47 tahun lepas aku..aku belikan hubby hphone samsung model apa aku tak ingat..tapi aku beli yg paling murah..RM200..hubbby punyalah happy sebab  biasanya aku belikan dia klu tak baju seluar..klu tak seluar..baju..Ikut standard gaji engineer aku ..
Alhamdulillah dia xkisah wpun murah…

Smlm aku pun saje2 gie meja siong..tgk model2 terbaru hphone ..sbb sorang lagi engineer filipino mcm berkenan dgn ’galaxy young’..pastu tu aku mcm minat la plak..biasanya siong nie mmg tak nak layan aku sbb aku nie jenis yg akan berkira kira klu nka beli apa2 pun..fikir 10 kali pun belum tentu aku beli..

Pastu pulak dia tau aku nie mmg pakai hphone utk sms dgn call jek..mmg sah dia tak nak layan aku..tapi aku selalu update dgn dia pasal perkembangan bis aku..
Dia mmg +ve bis2 nie..yg penting masyukkk...

Tapi smlm dia mmg le layan jugak sbb aku mcm tunjukkan minat nak beli..bkn apa aku citer lat dia team aku makin besar..
Pastu dh makin ramai ordr thru fb...pastu mmg nak selalu update fb..bla..blaa...

Aku masih tak buat keputusan lagi sebab model galaxy fit yg siong rekemen tu kecik sgt...fikir punya fikir ..tanya punya tanya tup2..dia tunjuk kat aku satu lagi model ’Galaxy Note’ latest technology ’HD super Amo LED’ ..peh aku terus mcm terpikat...bkn mcm ..mmg terpikat abis..

Aku ckp besok aku decide nak beli ke tak..so ari nie aku terus inform dia aku jadik beli tapi mcm ya tak ya..aku call husband mintak restu..aabg izat kata..klu tak beli skrg ..esok esok pun kena beli jugak..beli je la...so terus transfer duit......

Siong punyalah happy sebab kata dia kwn dia dah tak buta IT lagi..so aku mmg syok sgt sbb dulu masa aku tak buat bis ..masa makan gaji jek..maner le aku mampu nak beli benda2 mahal mcm gini...tak terfikir pun nak beli smart phone yg canggih mcm tu..
tapi bila buat bis nie mcm senang jek nak beli apa2...terfikir jek nak.. terus beli..

Lagipun sejak aku buat bis nie aku selalu tak dpt tgk citer favourite aku citer korea..aku ingat mentor aku Arifin ckp..ksal belilah smart phone..nnti sambil abg izat drive ksal blh tgk..peh lagi le aku rasa berkobar bila teringat Arifin ckp mcm tu..

Terimakasih Allah dgn izin Engkau dgn rahmat Engkau..ari nie aku mampu beli ’Galaxy Note’ ..Ya allah kau gandakanlah kau kembangkanlah kau lebarkanlah sayap perniagaan aku ini..keseluruh pelusuk dunia..
Kau izinkahlah ya Allah ’Galaxy Note’ yg aku beli ari ini memberikan kebaikan kpd 1000 kebaikan kpd diri aku dan suami aku..

Ya Allah wahai Tuhanku tiada had kekuasaanMu..
Terimakasih Allah..



1 comment: