Wednesday, 28 March 2012

Travelog to Vietnam - apa motorbike vietnamese blh buat..

22hb Mac 2012 yg lalu aku gie percutian mewah percuma dgn team aku smart tycoon dan bis partner aku maya..
Org kata luas berjalan luas permandangan..mmg banyak pemandangan di Vietnam yang menginsafkan diri kita..
dan rasa bertuah dan beruntung jadi rakyat msia..terima kasih Allah..

lebih kurang pukul 1.50pm waktu msia kapal nak mendarat..terkejut bila tengok kat luar tingkap kepadatan penduduk di Ho Chi Minh City..lebih kurang 9 juta org..(info dr Mr Trung tourist guide kami- lain kali aku buat entry pasal simamat  ni pulak)




padatnya!!!

Pengangkutan utama penduduk Ho Chin Minh adalah motor..jalan-jalan sentiasa sesak dgn kenderaan ..iaitu motor tapi selama 4 hari disana aku tak pernah dgr bunyi ambulan or bunyi honkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk...kebooooooom...langsung tak pernah..maknanya zero accident spjg aku berada disana...


Nak kata diaorg struggling utk hidup..tak berapa pasti sbb muka diaorg takde tanda2 stress..
tapi tgklah...gambo nie

aku snap  waktu on the way ke Chu Ci Tunnel

 1 - Bawak fridge..blh jadi tempat sandar
 2 - Relax jek mamat nie bwk botol lebih muatan
 3 - Bang tak nampak muka laa...
 4 - Mmg hebat kan...
 5 - nak bwk gie maner keyboard nie agaknya
 6 - karpet! karpet! buang yang lama tukar yang baru!!
7 - Really awesome!
Gambar 1~7 aku amik dr web nie http://www.ottsworld.com

Bersyukur kita jadi rakyat Malaysia kan..so stop complaining!..
Terimakasih ya Allah atas nikmat yang Engkau berikan kpd kami..

nnti sambung lagi entry yang lain ya...pasal vietnam lagi kut..



No comments:

Post a Comment