TESTIMONI MMR

Testimoni 6
Salam kepada stg. Selamat Hari Raya Aidiladha. Sy nk share lepas join MMR. 2 hari lepas sy cek akaun duit bertambah. Hari sebelum tu adalah beberapa RM. Hari keesokan nya bertambah. Sy cek kat history transaction. x de lak kemasukan duit. Tapi duit dlm akaun bertambah.Terima Kasih Ya Allah. Alhamdulillah.


Testimoni 5
MAIMUNAH ISMAIL - tahun 2003 hingga 2007.... tahun yg paling mencabar dalam hidup saya...saya jatuh muflis, hampir bercerai, hutang keliling pinggang... dgn bank saya hutang hampir RM50 ribu... anak2 buat ragam...masalah bertimpa2....naik turun mahkamah... Sebelum tu saya biz macam2 goreng pisang...cendol..jual buah...kain....nasi kerabu....macam2...semuanya tak jadi.... saya hidup dlm belenggu masalah...tak tahu hala tuju... meniaga dah buat all out... pasar malam tu 2 atau 3 tempat satu hari... suami juga buat kerja2 kampung... kerja dah buat sungguh2 tapi tetap tak cukup.... masalah tetap bertimpa2...

Julai 2007... kakak saya introduce biz bersama STG.... mula saat ni hidup saya berubah... biz saya alhamdulillah menjadi... hampir 5 tahun saya bersama STG tak terasa masa berlalu...rasa tak boleh nak cerita kegembiraan saya....SYUKOR ALLAH PILIH SAYA BERDA BERSAMA STG...saya dibimbing sampai jadi.....

Hari ini pencapaian saya sbgai orang yg tiada apa2 dalam hidup alhamdulillah..halatuju saya jelas... bersama STG....kini saya bebas hutang... tanah sayayang nak dilelong saya dah boleh tebus - hanya setelah 3 bulan je saya biz.... saya boleh kumpul pendapatan hampir RM60,000 SETAHUN.... masalah duit selesai....biz nasi kerabu saya menjadi2...saya kini dah ada pekerja.. INI SEMUA BERKAT saya dipilih Allah masuk seminar RKM (kini MMR) ...saya dah dapat jalan...mula2 tak masuk akal...tapi kita diajar jangan percaya, buat je....baru saya tahu...Kini, suami saya dah tak panas baran... duit saya masukkkk..masukkkk.massukkkk... anak2 saya alhamdulillah....sssangat2 berubah.... TERIMA KASIH YA ALLAH....

Apa sahaja yg saya mintak...cepatnya Allah Bagi..ya Allah tak boleh nak gambarkan..kehebatan ilmu Allah ini.... saya nak pergi Umrah..saya dapat..nak pergi Beijing saya dapat..nak pergi Vietnam saya boleh bawa suami.... balik dari VIETNAM... saya boleh bawa suami ke MEKAH.... alhamdulillah ya ALLAH..indahnya kau beri padaku..... ARAH hidup saya dan suami semakin jelas..kasih sayang kami sangat erat... terima kasih ya Allah... anak2 berjaya... kami sekeluarga rasa sangat bahagia... nak buat rumah pun kami dah dapat..rumah idaman dan rumah paling bahagia....:):)...

ASAL saya yg susah... asal saya yg serabut... asal saya satu kampung orang tahu..hidup susah... dulu ketika saya susah..tak ada orang nak berkawan dgn saya... hari ini semua bertukar....
DARI HATI SAYA... semua warga STG... jom marilah bersama2 STG.. kita bukan hanya kejar DUIT....tapi juga ilmu yg tiada nilai.. Dgn MMR,.... suami memahami..rezeki Allah beri macam air.....
DULU KERJA TERUK....TAK ADA CUTI.... kalau kata saya malas itu bukan saya... tapi hidup hancur juga... KINI... kerja lebih relax..boleh bercuti.... boleh rehat:... tapi DUIT masuk banyak..... HIDUP TENANG..... ALAHMDULILLAH... TERIMA KASIH YA ALLAH!!


Testimoni 4
Perkongsian oleh Cikgu Bakhtier - Guru Pakar Subjek Kimia - beliau senior sy di UTM dulu.. course je lain2, dia buat pendidikan sy buat engineering... Buat biz, bertemu balik

 Dulu kami adalah insan yang biasa-biasa je. Hidup serba sederhana. Maklumlah ketika itu pendapatan bulanan hanya bergantung kepada gaji sebagai seorang guru (masa tu gaji kecik). Isteri adalah seorang suri rumah terpaksa menjual nasi lemak sebab nak bantu ringankan beban. Kami hnya mampu menyewa rumah. Tiada perabut dalam rumah kecuali katil kahwin dan almari solek. Selepas itu kami berpeluang mendiami kuaters guru dengan potongan dari elaun perumahan. Perabut adalah.. tapi hak kerajaan. Syukur Alhamdulillah. Tapi pendapatan kalau nak dikirakan memang tak cukup. Tapi kami usahakan dengan buat kerja sampingan seperti kelas tambahan. Saya mengajar di kawasan Felda. Kelas tambahan tidak seperti di bandar. Mereka kurang kesedaran untuk ke kelas tambhan. Apatah lagi kalau berbayar.

Kami sering membina impian bersama dan berkata bahawa suatu hari nanti kami akan hidup senang dengan berniaga. Itulah yang sering saya ucapkan kepada isteri jika ketika itu kami kesempitan wang.

Hutang? Jangan nak katalah. Memang tak dapat nak elak. Dalam slip gaji dah potong hingga 58%. Slip gaji pun dah tak laku kat bank. Itulah yang saya tengok terjadi kepada rakan-rakan yang lain.
Siang malam kami sering berangan-angan untuk memiliki rumah idaman serta memandu kereta mewah, mempunyai wang yang banyak tanpa berkira-kira jika nak berbelanja. Boleh dikatakan tidur malam pun sering bermimpi seperti apa yang sering diangan-angankan.

Alhamdulillah, suatu hari saya telah dipertemukan dengan insan-insan hebat yang telah merubah kehidupan kami suami isteri sekeluarga. Bukan kami sahaja, malah adik-adik kami pun tumpang merasai perubahan ini bersama. Kami telah mengambil keputusan untuk menyertai Peluang perniagaan sebagai Usahawan bersama Group Smart Tycoon (STG). Berkat bimbingan serta sistem yang diamalkan, kami telah berubah 360 darjah. Di sini kami diajar bagaimana menjadi usahawan sebagaimana yang dituntut oleh Islam. Berniaga ini juga adalah sunnah Rasulullah saw. Bagaimana Rasulullah berniaga? Apakah amalan dalam perniagaan Nabi?

Kehebatan yang saya nak kongsikan di sini ialah tentang amalan Rahsia Kuasa Minda. Itulah sebabnya kenapa ramai daripada usahawan atau sesiapa sahaja yang bersama dengan Smart Tycoon Group berjaya di dalam mencari dan merealisaikan impian mereka.

Kalau ditanya kepada kami apa yang kami dapat setelah menyertai STG? Jawapannya, kami dapat apa yang orang berimpian dapat. Yang paling berharga dan unik dalam STG ialah kekuatan menguasai ilmu MMR. Dengan ilmu MMR, saya dan isteri memperolehi apa yang kami inginkan dan impikan sebelum ini. Siapa tak gembira? Kami menjana pendapatan puluhan ribu setiap bulan. Seawal lapan bulan pertama kami berniaga, kami berjaya memiliki dan memandu BMW 3 Series. Disusuli tidak lama kemudian dengan MPV mewah Toyota Alphard, Rumah Idaman Corner Lot di Kuantan, melancong keluar negara, menambah aset-aset lain dan banyak lagi. Lebih menggembirakan lagi kami suami isteri berjaya mencapai pangkat tertinggi dalam syarikat hanya dalam tempoh yang singkat.

Adik-adik juga menyertai kami setelah melihat kejayaan kami. Malah mereka pun turut memiliki kenderaan mewah seperti kami. Alhamdulillah, syukur kepada Allah. Terima kasih Allah. Terima Kasih Mentor-Mentor. Terima kasih STG.

Rugi kepada sesiapa yang tahu pasal STG tapi tidak menyertainya. Tambah rugi pula kalau dah mnyertai ttetapi tidak bersungguh-sungguh merebut peluang kejayaan di sini.
Inilah kehebatan ilmu Minda Magnet Rezeki (MMR)!

Jika program ini ditawarkan kepada anda oleh STG, jangan lepaskan peluang. Hadirkan diri anda. Percayalah bahawa hidup anda akan berubah setelah menghadiri kursus ini. Oleh itu ubahlah diri anda terlebih dahulu, nescaya anda mampu untuk merubah dunia!


Testimoni 3
Cikgu W Syariah Wan Ismail, Trengganu

Salam buat semua warga STG, di malam jumaat yg hening ini,Allah izinkan utk wan berkongsi apa yg tersembunyi di lubuk hati utk renungan semua. Ya Allah berilah aku kekuatan utk terus menulis disini. Wan diuji oleh Allah utk hidup sendirian membesarkan anak2 yg meningkat remaja, klu dulu masa ank2 masih kecil kerenah mereka senang utk ditangani..tp bila mereka meningkat remaja...cabarannya hanya ...Allah saja yg tahu....proses membesarkan anak2 remaja masa kini sgt hebat cabarannya... air mata sentiasa mengalir bila teringat je pasal anak2...semua benda dah mcm tidak bernilai lagi....wan salahkan diri wan sb tak tahu nak didik anak jd anak2 yg baik, yg soleh n solehah...apa lagi klu kwn2 yg kita harapkan utk membantu hya pandang sebelah mata tak cukup setakat tu..mengata pula kita dibelakang,keluarkan kata2 yg sinis yg menyakitkan bila mendengarnya.....tiada tempat mengadu tp syukur wan percaya Allah sja tempat mengadu, tempat mencurahkan rahsia n hasrat hati, tempat utk menangis...hya dia yg ESA.

Kemudian terbuka hati nak mengadu pd Mentor Atkah....rupa2 beliau juga hadapi masalah yg sama....beliau ajak wan utk jumpa DR Muhamad Jantan....dari situ wan baru faham ayat 'you are what you think you are', Law of Attraction.. memahami betapa kuatnya pengaruh kuasa minda dlm kehidupan kita. Alhamdulilah syukur, masalah yg lalu telah berlalu,anak2 sedang mengalami perubahan...ada yg sgt2 berubah dgn izin Allah, tk ya Allah.

Marilah kwn2 semua, jangan biarkan kita di belenggu dgn pelbagai masalah, semua ni dapat kita atasi dgn Rahsia Kuasa Minda. MMR (Minda Magnet Rezeki) mengajar kita cara berdoa yg tepat n mendapat layanan istimewa dr Allah,bagaimana menggunakan minda utk selesai segala masalah n cabaran yg kita hadapi,bagaimana mengenal pasti getaran halangan,bagaimana mencapai 5K dan sabagai.... segala2nya selesai dgn MMR insyaAllah. Pada semua ambillah peluang utk belajar ilmu Allah ini utk pastikan kita bertukar menjadi lebih POSITIF.

Testimoni 2  
Perkongsian dari Cikgu Nor Hayati Arifin  

Salam,
  Utk tatapan sume, sya ingin berkongsi d ttg progrm MMR yg telah saya hadiri pada awl Mac lps. Ms mula2 kawan2 ajak sy menyertai MMR ni sy telah menolak mentah2 sbb bg sy progrm motivasi ni sume sama je mcm yg penah sy hadiri sblm ini. kalau berubah pn mungkin la dlm program tu je & paling lme pn maybe dlm seminggu. tambahan pula masa tu tgh serabut dgn pelbagai mslh peribadi, so sy xnk pegi sbb sy rs ini akn menambhkn lg mslh yg sy rs mmg dh xde jln penyelesaian....tp setelah mndgr serba sedikit kehebatan MMR, sy rs terbuka skit ati ni utk join wpun dlm keadaan terpaksa.
  Alhamdulillah, perubahn bsr berlaku dlm diri sy setelah menyertai MMR. Mmg x dijangka langsung. 360 darjah hidup sy berubah. Tak sangka, ilmu yg beliau perturunkan dlm MMR ini bawa byk perubahan dlm diri sy terhdap suami, ank2, keluarga & stdnt sy di sekolah. Kalau dlu sy selalu berfikiran –ve, tp skrg tidak lg. Tak sangka juga sbb perubahan pda dri sy diperhatikan oleh seorg cikgu di sek saya. Seminggu slps sy menyertai MMR ni dia ada berborak dgn sy. Ni aytnya…”Kak Yati, sy suka tgk K.yati skrg. Sentiasa ceria n senyum je. mcm org xde mslh je. kt sek ni dlm keadaan stress pn k.yati bleh wt selamba je. ape rahsianya? Sy senyum je n jwb “now, I’m a +ve person”…cikgu tu jgk dh tulis kt blog yg dia kagum tgk perubahan sy yg sentiasa +ve dlm ape jua keadaan.
  Dlm bisnez plak x ssh ble kita aplikasikan ilmu yg kita dpt dlm MMR ni. Lg2 bila buat bisnez BE. Brg xpenah cukup. Ckp je org nak…ckp je org nk….tu la kehebatan produk kita. Rezeki dtg melimpah ruah. Dgn ilmu ni, ape yg kita nk pasti dpt... insyaAllah. Nk tau lbh lanjut kena dtg, mmg dahsyattttttt………
  Terima kasih yg x terhingga pd mentor2 hebat yang xpenah lokek ilmu dlm memberi tunjuk ajar pd sume rakan kongsinya. tanpa support dr mereka mungkin sy x jd cmni. maybe sy masih mcm dlu. sntiasa berfikiran -ve.

Pada kwn2 yg membaca perkongsian sy n x penah hadir MMR sblm ni, sy mmg amt m’alu2kn kedatgn anda. Percaya la bhw ilmu yg anda dpt dlm MMR ni xternilai dgn wang ringgit. Anda maybe bleh ckp yg ini mungkin gimik dr sy tp Lillahi Taala…sy x bohong. Wpun sblm ini sy penah join motivasi dgn seorg yg berpngkat DOKTOR sekalipun, tp ttp tiada tandingannya dgn MMR ni. Belum cuba belum tau….dah cuba nk dtg selalu……

 Terima kasih Ya Allah, Terima kasih Ya Allah, Terima kasih Ya Allah, Ampunkanku Ya Allah…



Testimoni 1 -  Duit melekat and suka pada saya
Credit to Sis Anyrahim ARahim)

Seminggu selepas MMR..
Special Dedicated to warga STG..(lebih2 lg Mentor Norazlin Nordin..)
Saya ni bukan pandai pn nak tulis karangan ni.. nanti cikgu bahasa duk ketawa dekah2..hihihiiii.. Pun rasa ngeri kut2 orang ingat saya dah jadi dukun tarik duit..! Sebab sebelum ni saya di kenali sbgai dukun lintah kat TJ Mart.
Saya citer ckit..seperti semua maklum, saya terlibat di STG kerana ilmu MMR ni.. sbb ada seorang bff saya menuju tahap jutawan kerana ilmu Dr Azizan.. Saya memang suka ilmu spt aura..so kuasa minda juga ilmu yg sy sangat suka. Apa kesannya pada saya selepas menghadiri MMR..
Isnin 9hb..biz (kedai urut kaki & lintah) mcm biasa..hari isnin biasanya sales agak redup sbb Ahad org dah belanja kat pasar..Saya rasa permintaan produk cam biasalah tapi sebenarnya ramai customer dtg mintak barang yg dah lama x terjual.. (tu pn sy masih x perasan lagi..) tp bila kira duit ptg tu ada lebihan duit sale.. Saya pn mula siasat nape pekerja x catat jualan..bila soal2 memang semua dicatat. Sampai close sale malam tu saya kira stock kat kedai..memang sah ada 'wang asing masuk' dlam peti duit..

Selasa 10hb..dari pagi org x ramai tp bila cust tengok saya ada aje nak beli..(saya senyum lebih sangat kut..) tp yang pelik tu..minyak lintah yg lama tersimpan tu pn orang nak beli.. Sampai ke malam saya mula perasan kalau cust nak perfume hijau cthnya..xde..saya kata beli lah warna oren..dan customer beli bukan aje beli oren tp biru..x puas hati dibeli pulak mandian aura.. maka sales hr selasa pn agak bagus..

Rabu 11hb...sales biasa2 tp tetap ada 'wang asing masuk'..dan saya mula faham..duit suka kan saya..dia datang kat saya melekat2..melalui jualan ataupn 'datang' sendiri..! Semenjak hari itu saya asyik pk yang baik2 aje..takut nak pk yang bukan2..brsangka baik sahaja..

Sehingga hari MSR pn magnet makin kuat, saya katakan 'nak' dan serah..krn urusan selebihnya urusan Allah..! hari ni..ada lagi peristiwa..dan biz partner saya menyaksikan sendiri..bagaimana duit itu mengejar saya setelah saya katakan kat biz partner saya...'kita serahkan kat Allah..sebb Allah yang pegang hati prospek tadi.. x sampai 5 mnit saya kata begitu..tel berdering, dan prospek katakan 'Yes...' Alhamdulillah..tk Allah..!

Lupa nak beritahu..apa yang saya suka buat.. bayangan kat tepi laut tu..yang duit melekat2 kat badan..kadang2 tu sehari 2-3 kali saya buat..ini semua dgn izin Allah.


Sekian, terima kasih..!

No comments:

Post a Comment