TESTIMONI GARAM BULUH/BIO EVER

Testimoni Garam Buluh


Testimoni 3 - Kencing Manis

En Lin dari Rawang mengalamai kencing manis yang serius. Menurut doctor beliau perlu menjalani pembedahan dengan kos RM16,000. hasil naishat drpd seorang kawan, Alhamdulillah asbab pengambilan 3 kotak garam buluh dgn amalam minum,masak dan mencuci, kaki En Lim tidak perlu dibedah malah sel-sel yang mati (warna keitaman) berubah menjadi kemerahan nampak tanda sel-sel itu hidup semula.




 




Testimoni 2 - Kencing Manis

En Azwira B Abd Aziz berasal daripada Seremban telah mengidap kencing manis sudah lebih drpd 10 tahun, darah tinggi dan buah pinggang sudah lebih drpd 2 thn. Beliau menjalani dialisis semiesnggu 3 kali.Sejak beliau mengamalkan garam buluh minum dialisis telah dapat dikurang kpd 1 minggu 2 kali shj. Darah tinggi dan kencing manis beliau dapat dikurangkan dan dikawal.
Doktor juga telah memberhentikan bekalan ubat darah tinggi  kpd En Azwira kerana ianya telah dapat dikurangkan dan dikawal. Semasa interview ini di lakukan En Azwira telah mengambil garam buluh iniselama setahun.




Testimoni 1 - Kencing Manis

En Sagarmah b Umat drpd Kuantan, Pahang. Mengidap kencing manis lebih drpd 8 tahun. Minggu pertama pengambilan garam buluh bacaan kencing manis beliau turun dprd 24.2  turun kpd 14.7. 
Dan dalam masa 5 hari kemudian ianya turun lagi kpd 11.7.





Testimoni Bio Ever


Testimoni 10 - SENGGUGUT, KEPUTIHAN, SEMBELIT, LEHER BERLAPIS

Testimoni dari adik Siti Fathimah: 

Masalah:
1. Senggugut
2. Keputihan
3. Sembelit
4. Leher berlapis

Hasil selepas 2minggu lebih dgn 1 botol be:

1. Start pakai masa first day period...pakai malam tu...bangun keesokan harinye dah xsakit2..alhamdulillah :)

2. Masalah keputihan dah berkurangan....alhamdulillah :)

3. Buang air besar dah lawas...alhamdulillah :)

4. Semalam baru balik umah mak...mak tegur leher dah makin jinjang...amboi2! alhamdulillah :)


Testimoni 9 - Perut geleber & berwarna gelap selepas bersalin

Kak Norarfinah, 37, seorang pembantu tadbir UTM, mengalami
masalah perut geleber & warnanye gelap walaupun seorang yg
berbadan kurus. Stlh melahirkan kembar setahun tujuh bulan yg
lalu, beliau giat mencuba & menggunakan pelbagai jenis produk
dipasaran bagi mengatasi masalah ini. Banyak duit yg dilaburkan
namun hasilnya sangat mengecewakan.

Setelah saya & rakan memperkenalkan krim 1001 kegunaan Bio Ever
ni, beliau terus tertarik & mencuba mlm td. Setelah 1/2 jam menyapukan
krim di bahagian perut, beliau terkejut dengan kesannya..Perut yang
menggeleber td susut hampir 80% dan warnanya 
sudah pudar malah hampir sama ke warna asal. Dengan
gembiranya beliau menunjukkan gambar testimoni beliau sendiri...maaf
kerana tidak dapat berkongsikan gambarnya kerana aurat..saya juga
begitu teruja dengan kesan yang ditunjukkan. Malah rakan2 beliau
turut teruja ingin menggunakan krim hebat ini..terima kasih Allah...


Testimoni 8 - mati pucuk dan kecing manis 12 tahun

Kredit to Pn Roslina, kuantan

Suami kawan saya ni ada masalah kencing manis, masa saya jumpa dia untuk
share krim Bi0-Ever dia takdelah pulak bercerita detail mengenai suami
dia, (yup kebanyakkan orang yang saya jumpa memang susah nak bagitau
sakit yang diorang ade, seb baik dah sihat diorang cerita :):)

Saya jumpa dia hari Jumaat, lepas seminggu maknanye Jumaat berikutnya saya
jumpa dia sekali lagi sebab dia kate ade cerita best & dia nak jadi
ahli... Masa saya jumpe dia, dengan malu-malu dia bagitau semalam adalah
malam pertama dia setelah sekian lama, dekat 12 tahun tak bersama...
syukur Ya-Allah, terima kasih Allah, katanye 3 hari lepas pakai Bi0-Ever
dah ada perubahan dah, kat mata... Sebelum ini, mata suami dia berair2 &
terpaksa pakai spek mata hitam, tapi lepas pakai Bio-Ever mata dia dah
tak berair bila memandang....

Kat 'situ' pulak daripada takde respond, alhamdulillah dah ada respond... tu yang dapat tu... dan yang paling dia suka, suaminya yang murung sejak sekian lama sudah ade banyak
perubahan.. mudah2an hasratnya untuk mengembalikan semula semangat
suaminya yang hilang tue akan dimakbulkan Allah, terima kasih Allah..
terima kasih Allah... terima kasih Allah...

latest...
masa check-up 1/2 semalam doktor bagitau matanye sebelah hampir pulih sepenuhnya, dan kencing manis makin turun. sebulan lebih pakai krim BE, dapat perubahan yang sangat positif, Hmm dah siap promote kat kawan tu... syukur Ya-Allah...


Testimoni 7 - 

Sakit 5 Serangkai (Buah Pinggang, Jantung, Kencing Manis, Darah Tinggi & Sakit Lutut


Cik Jalilah - 63 thn, Sg Mas Kota Tinggi

Salam semua... seperti yg di janjikan dgn Kak Lin... Ni lah Mak cik Sg Mas yg kak lin citer kat wall kelmarin.... beliau telah menghadapi sakit yg dinyatakan (5 serangkai) di atas dari anak bongsunya berumur 2 tahun... Kini anaknya sudah berusia 31 tahun... bayangkan lah betapa lama nya beliau terpaksa menanggung penderitaan yg di alami....

Pertemuannya dgn mak maya di klinik sg mas (sama2 g check up), telah mengubah kehidupan dn kesihatan beliau...detik pertemuan dgn beliau pada hari pertama, maya begitu terharu melihat keadaannya yg hidupnya bergantung pada kerusi roda... makan tak lalu, kencing tak lawas, tidur memang tak lena, lutut dn pinggang sakit teramat, mata dh mula kabur... menceritakan ttg dirinya yg telah menghabiskan duit berpuluh ribu utk mengubat penyakitnya... tetapi semuanya mengecewakan...

Bila maya menceritakan kehebatan krim kita BIO EVER... beliau begitu teruja untuk mencubanya... maya memang pesan padanya, mak cik mesti abiskan 1 botol ni 1 minggu kemudian minum air banyak2..punyalah takut bila maya suruh minum air byk.. katanya beliau tidak boleh minum air sbb nanti kaki nya akan bengkak... sbb dia kencing tak lawas... maya pun ckp dgnnya jgn risau... Insyallah dgn izinnya, mak cik sapu tmpt wajib yg saya ajaar tuuu, kemudian mak cik sapu kat ari2 dn sekeliling pinggang byk2 sikit.

Keinginannya untuk sihat, beliau cuba menggunakan krim BIO EVER hebat kita... dan beliau memang ambil  1 set terus (6 botol).

HARI PERTAMA  beliau pakai.....beliau demam panas dn kaki belah kirinya bengkak dn merah smpi ke lutut. Biasanya kalo kaki bengkak dn merah tu memang jankitan kuman katanya... lupa pulak... akibat kencing manis beberapa jari kakinya telah dipotong dan masa maya ziarahnya... kakinya tgh berair dn bernanah... dn pada masa yg sama tumbuh bonjolan nanah baru yg mcm dh nk pecah tapi belum pecah lagi lah.... so... anaknya begitu risau bila beliau demam panas yg amat sgt, lebih2 lagi dgn kakinya yg bengkak... di ajak ke Hospital mak cik Jalilah tak nk... sbb dia kata dia baru guna krim ni...so dia ckp dgn anaknya "kita tunggu esok... kalo tak ok gak baru g hospital". Esok pagi bila beliau membuka mata, demamnya yg panas sgt mlm tadi dh kebah... dh tak demam... lepas tu kakinya yg bengkak tu dh tak bengkak dn tak merah pun... yg jadi herannya... nanah yg baru nk tumbuh tu terus hilang....

HARI KETIGA beliau guna.... beliau masih demam tetapi darah tinggi, kencing manis semuanya dh turun.... SYUKUR alhamdulila....dn yg bestnya kencing beliau dh lawas...memang penuh aje dia punya pampesss.... tetapi beliau masih demam pd minggu pertama tuuu...

DUA MINGGU guna.... dgn gembiranya menelefon maya nk beli lagi 1 set.... maya kata ok nanti malam maya anto...sbb maya pun nk tgk keadaanya... tu yg balik dari BEST, lepas g ke Pulai Jaya & Kulai, maya terus bergegas ke Sungai Mas tuk berjumpa mak cik ni... sesampai saja maya di rumahnya... maya terus menitiskan air mata bila maya di sambut oleh beliau yg sudah boleh berjalan dn beliau begitu sihat kelihatannya... YA ALLAHhh... SYUKUR ALHAMDULILA...

Testimoni 6 - Breast Cancer 1st stage
Kredit to Sis Farah Dalila


Ya Allah..br lps chat ngan one of my student Norasiah Janudin..rasa happy sgt2..
ari tu dia ada cite kwn dia, doctor detect ada ketulan kt breast..

Bg kaum wanita itu dinamakan BREAST CANCER..kwn dia ni doctor detect breast cancer peringkat pertama..so,dia and kwn2 yg lain collect duit utk hadiahkn kwn diorg ni 1 botol krim BIO EVER..lum abes pakai 1 botol lg..dia cite kt sy td..

"Akak,kawan orang cakap, die check up hari tu..
Alhamdulillah sel kanser dah mati" Ya Allah..rasa syukur sgt2 dpt kongsikan kebaikan bio ever dgn org ramai..TQ Allah,TQ Bio ever :) Lot of thanx to Reiatsu Apeh Rda Rda sbb sudi kongsikan kebaikan bio ever dgn lebih ramai org ~


Testimoni 5 - Perawan

Testimonial A: 
Kak Z (bukan nama sebenar, ) - kak Z ni sgt hebat menjual BE, tiap2 hari dtg stokis beli dan beli dan beli dan beli lagi...pastu dia buat trial pack..katanya akak letak kat opis kwn 7 abis 7, letak 10 habis 10, letak 20 abis 20... Sy kata... Haaa...mesti akak ada cakap benda lain slain yg biasa2 aku cakap kan... Cepat kak, kasi tau aku... (cam biaso lahhh..;);)).. so dia pun pecah rahsia...ni sy citer sikit je taw .. kak Z ni merupakan isteri pertama dr 3 org isteri... so dipendekkan cerita, pas guna BE di sana sini, suaminya bertanya 'eh awak operation ke?' mestilah tak kannn..dan sikit pun dia tak bgtau rahsia itu... so pas pas tu suami dia selalu balik rumah dia, kadang tu siap buat 'lunch appointment' lagik.. Yg paling SYIOKK skali kata kak Z, bayangkan lah, 18thn kawin (sb dr mula kawin dia mmg bekerja) abg tak pernah belikan akak baju raya..Tp tahun ni... abg belikan akak 4 pasang baju siap...whoahaha...best Lin..terima kasih Allah..

Testimonial B : 
Pn Asi (pun bukan nama sebenari).. mempunyai 5 org anak...bila sy briefing bab ni kat bilik opis Eda.. kebetulan ada Pn Asi dtg skali.. so bila sy bgtau letak kat mana, dia menyampuk, 'Eh, kak jgn letak kat situ je..extend sikit lagi.. nt kan..kali pertama, kedua, ketiga mungkin husband kita puji2 aje..tp bila kali ke 4 atau ke 5.. mmg dah tak jumpa lagi.. mesti dia kata dah macam anak dara balik

Testimonial C : 
Kak Mahani Berumur 50-an... testimoni pagi blood test sugar level 18, then tghari sapu BE, petang bila chek skali lagi jd 5++ tuuu.. and dlm masa 2minggu aje muka kusam dia dah jadi ceria dan glow..hingga kwn2 sampai tak kenal.. Al kisah..suaminya pemandu teksi..biasanya bawa teksi sampai mlm..tapi lately, petang aje dah balik, petang je dah balik...asyik nak duk dekat2 aje... kata nya.. 'Abg pun tak tahu, asal petang je dah asyik terbayang2 wajah Mahani..rinduuu..tu yg balik cepat'...huhuhuhu

Kalau sy bg penerangan kat satu2 group tu, kadang kala ada ibu tunggal - so sy kata, you jgn sedey ok.. kalau u taknak bersuami lagi, BE mmg sgt bagus utk kesihatan dan kecantikan tp kalau u rasa nak berkahwin lagi...minta dgn Allah utk mudahkan bertemu dgn lelaki yg baik2, pastu sebulan sebelum nikah, you contact i, insyaAllah, i ajar u 'repair dara' balik..no matter berapa kali dah you bersalin'... siap ngan kaler skali macam anak dara... InsyaAllah...



Testimoni 4 - Strok

Kak Ani dari kg keledek mengidap strok peringkat awal selama 3 tahun..tangan tak boleh lurus ..sapu dan gosok gosok ditempat wajib.. siap jek gosok tangan dah boleh gengam...

Testimoni 3 - Breast Cancer Stage 4, fibroid



DSM Zali menceritakan seorang akak nie dia panggil kak Ina pengidap breast cancer stage 4, besar dan keras macam buah epal..selepas 5 hari pakai bio ever bonjolan yg sebesar buah epal tu mengecut dan bila masuk botol ke2 doktor sahkan sel cancer dah mati.
Seorang student umur 19 tahun, Maslia Suhana mengidap fibroid dah 10cm.. dah operate buang fibroid tapi tumbuh semula fibroidnya..selepas 3 hari pakai bio ever.. fibroid pecah ..keluar lendir... dan doktor sahkan fiboridnya pecah secara semulajadi..


Testimoni 2 - Sakit Lutut


Pn Zalmainah 62 tahun dari Raub pahang, lepas bersara tak boleh berjalan, lutut sakit..siap pakai tongkat klu nak jalan..bila sapu dengan bio ever..gosok kat tempat wajib plus tempat sakit.. skrg dah boleh jalan dan blh naik tangga 30 anak tangga (pergi buat demo dengan Pn rahimah kat Felda Kerai) .. belum sampai sebulan dah pakai 4 botol..





Testimoni 1 - Kanser Pangkal Rahim


Kami sampai di bangunan wawasan Hai-O lebih kurang pukul 7.30pagi punyalah semangat group Smart tycoon.. bangunan Hai-O belum bukak kami dah tercongok kat situ 1 bas..
Sementara tunggu Hai-O bukak aku membuta laaa....
lebih kurang pukul 9.00 kami dah bergerak ke pejabat Hai-O.. sementara tunggu CDM hebat CDM Hamdan dan CDM Siti Atkah sampai kami dihidangkan dengan beberapa testimoni dari Pahang...





Pn Rahimah dari Pahang pengidap cancel pangkal rahim, telah menjalani rawatan laser luar sebanyak 27 kali, laser dalam 3 kali.. laser dalam nie siap doktor suruh sain surat mati.., kimo 5 kali..
Kencing berdarah, lutut selalu sakit..kalau berjalan tu macam orang dalam pantang..dan kalau nak kerja kena buat satu-satu..klu basuh pinggan kena relax dulu baru blh buat kerja yang lain pulak...
Bila seorang teman kenalkan dengan Bio Ever.. gosok kat tempat wajib.. dalam setengah jam rasa lega..
Sebulan pakai 5 botol... sekarang dah boleh BAWAK KERETA, NAIK TANGGA 30 ANAK TANGGA, DAN TAK PERLU ASIK PAKAI JUBAH JEK (sebab gemuk).. skrg badan dah sehat dan boleh pakai baju kurung...

No comments:

Post a Comment